B&V 2

Concept voor een eengezinswoning

Interieur ontwerp en design

Het uitgangspunt voor deze ontwerpopdracht was om de leefruimte gebruiksvriendelijk en polyvalent te maken voor een gezin met twee kinderen en er tegelijk een hedendaagse 70’s twist aan te geven.

Aanvankelijk lijkt de ruimte royaal maar om het gevraagde eisenpakket op maat van elke bewoner erin te passen zijn de juiste ingrepen nodig. Het was belangrijk om geen plaats te verliezen aan circulatie of passageruimte zodat elke gewenste functie een even belangrijke plaats krijgt. . 
Een eerste logische stap werd het compacter maken van de functie eten. Hiervoor werd de grote raampartij achteraan opgedeeld in een deur en anderzijds een vouwraam op zithoogte (1) waaronder een zitbank is voorzien die zowel van binnen als van buitenaf kan gebruikt worden. Dit liet toe de eetplaats in een aangename hoek te duwen. 
Deze ingreep  zorgt ook voor een interessante binnen-buiten relatie. 
Door het materiaal  van het verlaagde plafond (2) binnen door te trekken tot halverwege het terras buiten wordt deze connectie nog versterkt.  


De zitbank omhelst de lange wand van de leefruimte (3) maakt uiteindelijk de transitie tot bibliotheekmeubel (4). 
De lambrisering boven de zitbank en de rest van het meubel wordt voorzien in teakhout. De gebruikte rondingen en de warme  materialisatie zorgen een   vloeiende beweging en een sterke vintage vibe. 


Aan de straatzijde werd gekozen voor een groot ziteiland (5). In dit geval ‘tufty time’ (b&b Italia). 
Het salon krijgt hierdoor meerdere plekken en functies.  

De ramen aan de voorgevel krijgen dezelfde look als het raam achteraan. (6) Aan het balkon worden twee dubbele deuren en een panoramisch raam voorzien.  Hiermee krijgt het groen aan de overkant van de straat een grotere aandacht. In de nis links, onder het raam (7) komt een zitmeubel/tv meubel deze dient tevens als omkasting van de radiator.

 

De overgang tussen de living en de inkomhal wordt gemaakt door een pivoterende ‘steel look’ deur (8).

In de centrale kast (9) met afgeronde hoeken zorgen twee inschuifbare deuren voor een plek waar de kinderen hun speelgoed en een speeltafeltje kwijt kunnen. Misschien wordt dit later een bureel of bar(?)

Publicatie voor ‘trek je plan’ rubriek in  ‘Ik Ga Bouwen’ 439 maart. 2021