B&V 2

Concept voor een eengezinswoning

Interieur ontwerp en design

Door het creëren van een nieuw circulatie pad langs de trap naar de leefkeuken achteraan, kregen we de mogelijkheid om een centraal multifunctioneel blok te installeren waar de verschillende functies op de benedenverdieping in en rond zijn gepositioneerd. Aan de trapzijde is er plaats voor een vestiaire (1), toilet en technische ruimte (2). 

De kopse kant van het blok (3) omvat kastruimte met koelkast, oven en koffie-nis voor de keuken. 

Langs de andere zijde lopen we verder richting het bureel. In deze doorgang werd rechts een royaal bibliotheekmeubel (4), en links een zorgvuldig geplaatste inner patio (5) voorzien. 
Dit zorgt voor een mooie transitie tussen wonen en werken. We connecteren hiermee ook alle ruimtes zo goed mogelijk met de buitenlucht, de natuur en voorzien hen ook maximaal van dag- en zonlicht. 
Een grote diepe kast (6) met schuifpanelen kan door de eindgebruiker naar wens worden ingevuld. Wassen, opbergen, spelen…? 

Door het plaatsen van semi transparante schuifdeuren(7) kunnen de verschillende doorgangen worden afgesloten en kan een zachte barrière tussen de woon- en werkfuncties worden verkregen. 

De leefruimte kreeg een grote glaspartij(8) met schuifgedeelte en afzonderlijke glazen deur ter hoogte van de keuken. Hierdoor maximaliseren we op vraag van de klant de binnen-buiten relatie. De eettafel zien we zo dicht mogelijk bij de tuin. Dit geeft de kans om nog een kleine gezellige zitplek te voorzien aan de inner patio (9). 

In zijn geheel werd gekozen om een hedendaagse Oosterse sfeer te creëren. Door warme en zachte materialen tegenover het roestvrijstaal en de brute natuursteen te plaatsen krijgen we een krachtig maar sereen contrast. Spanning.

Publicatie voor ‘trek je plan’ rubriek in  ‘Ik Ga Bouwen’ 446 dec. 2021