RUW
DETAIL

Bondgenoot in thuiskomen

Junichiro Tanizaki: “We streven ernaar om ons te verbinden met een plaats die van ons is en waar wij thuishoren.”

Volgens de Japanse schrijver is wonen een centrale menselijke handeling. Wij, Joanna en Niek van Studio VAGANT, fungeren graag als bondgenoot in jouw thuiskomen.

VAGANT is een ontwerpstudio voor architectuur, interieur- en meubelvormgeving.
We ontwerpen en begeleiden volledige (ver)bouwprojecten, maar evengoed tekenen we je gedroomde meubelstuk of zoeken we samen passende kunst voor je woning.

VAGANT is afgeleid van het Latijnse werkwoord ‘vagari’: dwalen, zwerven. In onze ontdekkingstochten sprokkelen we inspiratie uit andere culturen en tijdsgeesten.

Van binnen naar buiten

We kiezen er voor om te ontwerpen vanuit de beleving van het interieur. Zo komen we tot een inspirerend, comfortabel en sfeervol resultaat, dat overeenstemt met de context, vraagstelling en persoonlijkheid van de gebruikers.

Joanna Janota & Niek Cornil

Studio VAGANT bestaat uit de poëtische ziel + het technisch brein van Joanna Janota, en de onderzoekende blik + het verbindend karakter van Niek Cornil. Naast levenspartners en ouders van Igor, zijn we professionele partners met een gedeelde passie. We willen onze klanten laten thuiskomen in esthetiek en comfort, dicht bij wat hen raakt.

Niek over Joanna:

“Joanna is van 1985. Ze is geboren en opgegroeid in het nostalgische Polen. Ze laat zich graag meevoeren op de verbeeldende golven van muziek, verhalen, kunst en architectuur. Joanna volgde schilder- en tekencursussen en studeerde met onderscheiding af als ingenieur-architect. Na haar stages in Krakow en Amsterdam landde ze in 2010 in België. Haar sterkte? Die ligt ergens op het kruispunt van diepgaande technische onderlegdheid en artistieke aanleg.”

Joanna over Niek:

“Niek is enthousiast en sociaal. Hij is in 1983 in Gent geboren, waar hij studeerde en verder zijn wortels uitzette. Hij schippert tussen mens, muziek en kunst, tussen droom en detail. Hij werkte jarenlang als begeleider van kwetsbare jongeren en studeerde intussen met grote onderscheiding af als interieurvormgever aan het KASK, waar hij vandaag ook zelf doceert. Niek heeft een sterke visie en is mateloos gedreven om samen met onze opdrachtgevers tot een antwoord te komen dat de vraag overtreft.

PS van Joanna: “O ja, Niek is ook nog gediplomeerd kok. Hij kookt, ik eet.”

Kleur. Kunst. Esthetiek. Ruimte. Licht. Kracht.

Finaal ontwerpen we sfeer en beleving. Met materialen die charmant verouderen. Met gelaagde interieurs. Door te spelen met licht en ruimte.

Bedreven in het metier

We hebben een sterke kennis van de markt en kunnen een betrouwbaar netwerk van aannemers aanreiken. Het zijn een voor een professionals waarvan we weten wat ze waard zijn. We volgen onze werven nauwgezet op, in alle details en complexiteit. Reken op een realistische budgettering en een gedetailleerde dossieropvolging. Lees meer onze AANBOD.

Onze klanten zijn meerwaardezoekers

Wie voor Studio VAGANT kiest, gelooft in de toegevoegde waarde van een (interieur)architect. Onze opdrachtgevers willen een woning, werk- en / of ontspanningsplek, die uitnodigt en persoonlijkheid ademt.